Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Ho'oponopono

Wij maken deel uit van het Geheel

Ho'oponopono werd met succes toegepast in een psychiatrische kliniek in Hawaï. Het is een zeer simpele en mooie manier om met jezelf te werken.
Dit prachtige filmpje is een leidraad en vertelt het hele verhaal in het Engels. Hieronder de vertaling. Achtergrondinformatie over Ho'oponopono

Zelfidentiteit door middel van een bijgewerkte versie van Ho'oponopono, een oud proces uit Hawaii om problemen op te lossen, door herinneringen of programma’s die we hebben opgeslagen in ons onderbewustzijn, op te ruimen.

Deze herinneringen worden geactiveerd door onze gedachten.

Onze geest is een denkmachine met miljoenen gedachten op een dag, net als ons hart wat een pulserende machine is. Wanneer er een gedachte naar binnen schiet, ook al is het zonder dat we het beseffen, activeert het automatisch een opgeslagen herinnering in ons bewustzijn en dat kan zich manifesteren als een probleem.


Dr. Stan Hew Len:
Herinneringen die terugkeren tijdens ons hele leven, kunnen een probleem zijn. Als we ons er van bewust zijn dat we 100% verantwoordelijk zijn voor alles wat we manifesteren in ons leven, dan kunnen we onze problemen accepteren en dat als een kans zien om ze te verwijderen uit ons leven. We kunnen beroep doen op de goddelijkheid, die weet wat onze persoonlijke blauwdruk is voor de genezing van alle gedachten en herinneringen die ons in de weg staan.


Ik hoef niet te weten wat er is gebeurd of waarom ik me schuldig voel, omdat ik niet weet waarom ik deze probleemherinnering of probleemgedachte heb geactiveerd in mijn leven.
Wanneer ik zelf mijn problemen probeer op te lossen is er kans dat het mislukt, want ik kan zo weer een herinnering aan mijn verleden of mijn voorouders oproepen.
Als ik de goddelijke intelligentie dit probleem laat lossen, dan is de oplossing perfect.
Ik weet zelf n.l. niet wat perfect is voor mij, de goddelijke intelligentie weet dat wel, daarom vraag ik de goddelijke intelligentie om een antwoord.

 


Hoe?

Door er vanuit te gaan dat jezelf 100% verantwoordelijk bent voor wat je manifesteert  in je leven en je af te vragen: wat is er in mij waarom ik dit probleem oproep? En zeg tegen jezelf: ik hou van je, het spijt me, vergeef me, dank u.

  • Ik hou van je, want ik weet dat ik een deel van het goddelijke ben en daarom perfect.
  • Het spijt me dat ik dit probleem in mijn leven heb opgeroepen, waar ik zelf 100% verantwoordelijk voor ben.
  • Vergeef me, ik vraag vergeving voor mezelf en ik laat het los.
  • Dank u dat dit probleem zich heeft gemanifesteerd in mijn leven, zodat ik nog een kans krijg het op te lossen.
  • Dank u dat dit probleem is opgelost.

Herhaal deze woorden, dit zijn de sleutelwoorden om contact te maken met het onderbewustzijn.


We verwijderen deze pijnlijke herinneringen en lossen de oorzaak van onze problemen op samen met die van anderen die betrokken zijn bij dit probleem. Het is een kwestie van anders met deze materie omgaan dan we gewend zijn.

Niemand kan weten wat je volgende gedachte is, omdat de gedachten uit het onderbewustzijn komen. Dus als ik geen controle heb over mijn volgende gedachte, kan ik kiezen: ik neem actie of geen actie.
Met actie bedoel ik: ik ruim deze programma's en herinneringen welke problemen veroorzaken wel of niet op.

Als het intellect zelf het werk gaat doen zal het probleem niet worden opgelost, het probleem wordt dan bedekt of verborgen.
Maar omdat elk probleem een projectie van onze gedachten, herinneringen of programma's is, zal ze terug komen zodra ze opnieuw worden geactiveerd door ons denken.
Wat we echt willen is het verwijderen van deze herinneringen en programma's.

Als we zeggen "ik hou van je", het spijt me, "vergeef me" en "bedankt" aan het goddelijke, (wat in ons is), dan gaat de goddelijke energie of ons super bewustzijn (net hoe je het noemen wilt), het probleem neutraliseren en deze pijnlijke herinneringen, die zijn opgeslagen in ons onderbewuste, wissen en deze energie transformeren naar zuivere liefde.
Ik vraag "liefde" om dit te deel wat in mij zegt, het spijt me, te corrigeren, en vergeef me alsjeblieft voor wat er in mij gebeurt dat dit probleem veroorzaakt.We zijn allemaal perfect!

Wat onvolmaakt is bij ons, zijn onze onderbewuste herinneringen en programma's, die we met andere mensen delen.
Zo gauw ik het onvolmaakte in mij (de herinnering die het probleem veroorzaakt), verwijder, gebeurt dit automatisch ook bij andere mensen die dit probleem hebben. Wat ik moet doen, is 100% verantwoordelijk  worden voor alles dat in mijn leven gebeurt en zeggen: ik hou van je, I 'm sorry, vergeef me alstublieft, dank u en laat god of het goddelijke of de 'super bewuste geest ' of welke eenheid je het ook wilt noemen, deze herinneringen en de programma’s annuleren. Dan zal wat het beste is voor je is, verschijnen in je leven.
Het fysieke (wat je ziet) is de uitdrukking van herinneringen en inspiraties die plaatsvinden in de ziel van zelfidentiteit.


Als je de staat van zelfidentiteit verandert, verandert de staat van de fysieke wereld.
Wanneer je ziel probleemherinneringen ervaart, zeg dan zacht of hardop "Ik hou van je beste herinneringen, ik ben dankbaar dat ik de kans krijg jullie los te laten (verwijderen).

"Ik hou van je" kan rustig steeds weer worden herhaald.