Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Online workshops en presentaties


Inhoud van deze pagina

 • Zeer Belangrijk!
 • Wat is het lichaam? Met video
 • Kennismaking Biologische Natuurwetten en Spiologie
 • Online workshop's, hoe het werkt
  -  Materiaal
  -  Q&A webinars
  -  Opname Q&A webinars, live aanwezig zijn, terugkijken en inhalen
  -  Aantal Q&A webinars per week
  -  Ervaringen Q&A's
 • Voordelen van de online workshop "Vertrouw je Lichaam" vs. de live versie
 • Nadeel van de online versie
 • Het programma van de Q&A webinars.
  - Uitleg over de Q&A webinars Spiologie
  - In het rood het voor- of najaar + jaartal en in het blauw de dag + het uur van aanvang 
  - Daaronder vind je de workshop(s) die er in dat half jaar en op die dag plaatsvindt/-vinden. 

Even scrollen om alles te vinden!

Ben je benieuwd hoe mensen de online workshops ervaren hebben, ga dan naar deze pagina, bekijk het gastenboek of de ervaringsverhalenZeer belangrijk!

De Biologische Natuurwetten zijn een andere zienswijze, een andere denkwijze, waaruit ook andere handelingen kunnen voortvloeien. 

Alles is bewustzijn, het bewustzijn manifesteert zich, jouw lichaam is de manifestatie van JOUW bewustzijn. Verander je bewustzijn door andere zienswijzen te integreren in je systeem. Daardoor ga je vanzelf, vanuit je eigen innerlijke overtuiging, vanuit je eigen innerlijk WETEN, anders handelen. Langzamerhand zal je jezelf dan anders gaan manifesteren.
Daar gaan de workshops: een ander zienswijze en deze integreren in je systeem. In hoeverre je dat lukt en hoe snel dat gaat, hangt helemaal van jezelf af. 

De workshops zijn een kennisoverdracht en geen therapie of behandelmethode; het maakt je niet beter en als je een ernstige ziekte hebt, zorgt het er ook niet voor dat je het overleeft. 
Ze gaan over bewustwording en innerlijke groei. Wat is je Lichaam?

De BN gaat over wel lichaam, hoe dat functioneert en hoe het reageert op je perceptie over een situatie.
We denken er nauwelijks over na wat het lichaam precies is, het is helemaal vanzelfsprekend dat het precies doet wat je het opdraagt: een glas pakken, eten, verteren, horen en zien, reageren, etc.

In de onderstaande video wil ik je na laten denken over het wonder dat "je lichaam" wordt genoemd en waar we van uit gaan dat het normaal is als het alles doet wat we ervan verwachten.
Totdat we ziek worden, dan "laat je lichaam je ineens in de steek"...

Het dient ter inleiding van de basisworkshop en zit ook bij deel 1.Kennismaking Biologische Natuurwetten en Spiologie

Bovenstaande video kan ook dienen ter voorbereiding van een kennismakingswebinar of een live introductielezing 

Er staan een groot aantal online introducties en interviews bij de Podcasts.


Online workshop's

Van al mijn workshops zal ik de theorie op video zetten. Ze kunnen in principe zelfstandig doorgenomen worden.

De live workshops zijn zeer interactief en er wordt heel veel geleerd van elkaars vragen, ervaringen en de erg verhelderende discussies. Dat wordt uiteraard gemist in een video.
Daarom zal ik per deel een webinar (Q&A) doen, waarin iedereen die dat deel heeft doorgenomen, vragen kan stellen, ervaringen kan delen en nadere uitleg kan krijgen. Deze duren ongeveer een 1,5 uur.

Op deze manier is er een goed digitaal alternatief beschikbaar, met voldoende interactie, discussie en uitwisseling van ervaringen. 


Hoe werkt het

Materiaal
Na aanmelding en betaling ontvang je de links naar alle videopresentaties van de betreffende workshop + de handleidingen van alle delen en kan je met de workshop beginnen. De videopresentaties duren ongeveer een uur en je blijft er toegang tot houden, dus je kunt ze meerdere keren bekijken.
In principe zijn de workshops zo opgebouwd dat je ze zelfstandig kunt doornemen.

Q&A webinars
Een serie Q&A's webinars van een bepaalde workshop zijn steeds op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip in de week, zie het programma verder naar beneden. De webinars duren ongeveer anderhalf uur per keer.
Normaal gesproken doe je mee met 1 workshop en heb je dus eens in de week een webinar.
Ter voorbereiding bekijk je de video van het deel dat aan de beurt is, zodat de Q&A zowel een herhaling als een verdieping is.  
De tijd die het je er per week kost, is dus ongeveer een uur video + 1,5 uur Q&A, tenzij je er zelf meer tijd in steekt.  
Er zit geen druk achter, er is geen examen of certificaat. Je pakt op wat je op pakt en wat je mist, komt een volgende keer wel. Zet dus ook geen druk op jezelf en kijk wat voor jou mogelijk is. 

De Q&A webinars zijn een zeer belangrijke, inspirerende en motiverende aanvulling, die je kennis en de toepassing daarvan in de dagelijkse praktijk van het leven wezenlijk zullen verdiepen en verrijken.
Wil je dit echt integreren in je leven, dan is het min of meer noodzakelijk om deze ook te volgen en daarom zijn ze bij de kosten inbegrepen. 


Opname Q&A webinars, live aanwezig zijn, terugkijken en inhalen

Je hebt het recht om bij elk deel 1 keer live aanwezig te zijn. Alle webinars worden opgenomen. Kan je een keer niet, dan kan je hem dus terugkijken, iedereen in de mailinglijst van die betreffende serie, ontvangt alle terugkijklinks. Je kunt dus ook live aanwezig zijn en hem terugkijken.

Daarnaast kan je de gemiste delen ook nog bij één volgende serie inhalen. Je staat dan weer op de mailinglijst en ontvangt dus automatisch ook alle terugkijklinks.
Dat wil zeggen dat je de eerder gemiste delen in een volgende serie live kunt bijwonen en de andere delen, waar je de vorige serie live bij aanwezig bent geweest, via de link kunt terugkijken. 

Je dient zelf bij te houden welke Q&A's je gemist hebt. Het is voor mij veel te veel werk om dat voor iedereen elke week uit te zoeken. Wel kan je bij mij navragen welke delen dat zijn, als je dat niet precies meer weet. Ik heb via de ZOOM registraties een aanwezigheidslijst van alle Q&A. 

In wezen kan je de workshop dus 2 keer volgen:

 • 1 keer live aanwezig bij de Q&A (+ terugkijken)
 • 1 keer terugkijken


Kan je niet op de dag dat de Q&A van jouw workshop momenteel wordt gehouden en wil je eigenlijk al beginnen, dan kan je hem gerust bestellen, de les-video's zelfstandig doornemen en de Q&A's terugkijken. Het live meedoen met de Q&A's kan je uitstellen tot het je wel uitkomt. 

Inhalen kan gedurende 1 serie. Je kunt niet meerdere series gebruiken om live alle Q&A's bij te wonen. Mis je in beide series een Q&A, dan heb je die in elk geval 2 x terug kunnen kijken. 

De opnamen van de Q&A's blijven toegankelijk totdat er een nieuwe serie start. Dan worden alle opnamen van de Q&A's van de serie daarvoor verwijderd van Spotlightr. 

Aantal Q&A webinars per week

Er zijn wekelijks 3 workshops gaande, één op maandagmorgen, één op donderdagmorgen en één op zaterdag. Dat zijn verschillende workshops!
Je volgt de serie Q&A's van jouw workshop en die is eens per week steeds op dezelfde dag. 

Als een workshop is afgerond, komt er een workshop met een ander onderwerp op die dag. Zo komen alle onderwerpen op alle dagen aan bod.

Ervaringen Q&A's

Er is veel belangstelling voor de Q&A's en de mensen die ze volgen, zijn er zeer enthousiast over. Het omdenken is geen sinecure en dat werkelijk LEVEN, dus het toepassen in de dagelijkse praktijk van het leven, vergt een volledige transformatie: de eerste, primaire, vol-automatische, onbewuste, instinctieve, intuïtieve, reactie op iets zal veranderen.

Dat is ook de dieperliggende implicatie van het Hamers Kompas en de essentie van het LEEF-protocol, zie ook de video over de implicaties van de BN en die over het Corona Virus en het verschil in reactie daarop als je de BN echt hebt ver-"innerlijkt".
Er zijn een aantal mensen die hier doordrongen van zijn. Ze hebben de fysieke workshops allemaal gevolgd, hebben nu de online workshop aangeschaft en volgen elke Q&A, zie het gesprek met Adelheid en Francoise en andere hele waardevolle gesprekken en interviews.
Je wordt zo beïnvloed door je omgeving, die meestal nog in het "oude paradigma" zitten, dat het "onbewust bekwaam" worden in het "nieuwe paradigma" zonder regelmatig contact met anderen die hier eveneens mee bezig zijn, praktisch (bijna) onmogelijk is.


Voordelen van de online workshop "Vertrouw je Lichaam" vs. de live versie

We zijn nu ruim een jaar bezig met de online workshops en vooral de basisworkshop, die het totale omdenken vertegenwoordigt, blijkt de online versie grote voordelen te hebben:

 • Je blijft altijd toegang houden tot de video's, dus je kunt ze altijd opnieuw bekijken
 • Thuis achter je computer, geen reistijd, geen overnachtingen
 • Verdeeld over 17 weken
 • De stof wordt in behapbare hoeveelheden aangeboden
 • De presentatie bekijk je van tevoren en de Q&A webinar is dus al een herhaling
 • Veel meer tijd om de stof in te laten dalen, wat bij de live workshop eigenlijk niet gebeurt. Men zit al vol na een halve ochtend
 • Door de wekelijkse herhaling beklijft het en gaat men het werkelijk toepassen in de dagelijkse praktijk van het LEVEN. Dit gebeurt niet tijdens de live workshop: na 4 dagen ondergedompeld te zijn, ga je terug naar huis, waar iedereen in het oude paradigma leeft en het verwatert.
 • Veel meer ruimte om van alles te bespreken, zoals bijvoorbeeld het omgaan met de COVID-situatie en de gevolgen die de maatregelen kunnen hebben
 • Veel meer interactie mogelijk. Het wordt ook een steungroep in deze lastige tijd, die regelmatig contact heeft met elkaar.
 • De deelnemers worden toch een hechte groep die veel dingen uitwisselt en met elkaar deelt. Ondanks dat het online is, wordt er toch een band gevormd.
 • Je kunt hem ook zelfstandig doorwerken en er dus ook aan beginnen als er geen Q&A is, bijvoorbeeld in de zomervakantie of als het moment je niet uit komt. Dan kan je bij een volgende serie op een andere dag inhaken.

Een aanrader voor iedereen die zich in de Biologische natuurwetten wilt verdiepen!

Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de digitale workshop, zeker voor mensen voor wie dit echt  helemaal nieuw is.
Wil je toch liever live, dan kan je binnen een jaar na het volgen van de live workshop dezelfde digitale workshop voor de helft van het geld aankopen, zie ook de informatie over de kosten van de verschillende activiteiten.

Nadeel van de online versie:

 • Het gaat veel langzamer, waardoor mensen met "kennishonger" ongeduldig worden. Wel heb je al het materiaal, dus je kunt zelf de stof al doornemen, maar de Q&A's zijn slechts eens per week en dus ben je 17 weken bezig voordat alles is besproken.  
 • De live versie geeft in 4 dagen een compleet overzicht van alles wat er langs komt. Daardoor is de online ook weer makkelijker te volgen. 

Wil je hier echt mee aan de slag, dan werkt de combinatie het beste. Als je binnen een jaar beide versies aanschaft, ontvang je € 220,- euro korting. 
Zie ook de kosten.


Programma van de Q&A webinars

Tijdens de maandag-, donderdag- en zaterdag Q&A's behandelen we de workshops waar we op dat moment mee bezig zijn. De video van het betreffende deel dient te zijn doorgenomen om er optimaal profijt te hebben. Bij wijze van inleiding geef ik even kort de essentie weer en dan begint het interactieve deel.

Hieronder het schema van de webinars. Voor de duidelijkheid heb ik nu per workshop de wekelijkse dagen en tijden aangegeven.  Om meer data te zien, klik op "Volgende>>" als die zichtbaar is. 


Q&A webinars Spiologie

Dit is een serie Q&A webinars voor mensen die minimaal de basisworkshop afgerond hebben en weten hoe ze klachten, symptomen en diagnosen op kunnen zoeken op de website en daarmee thema en fase kunnen achterhalen.

Het verschil tussen BN in de Praktijk en Spiologie is de invulling van de Q&A's.

 • Bij BN in de Praktijk analyseren we thema en fase en bekijken wat het lichaam ons wil vertellen.
 • Bij Spiologie bespreken we wat er speelt bij een van de deelnemers. Hierin gaan we echt de diepte in en bekijken we wat er allemaal kan spelen en hoe daarmee omgegaan kan worden. De kern is het doorvoelen van de vele aspecten in het NU.

De kosten zijn € 10,- per keer dat je erbij bent.
Wil je meedoen, stuur me dan een email om op de hoogte gehouden te worden van de data.
Na afloop van een serie stuur ik je een factuur voor de keren die je meegedaan hebt. Je betaalt in dit geval dus achteraf.
Er is elk voorjaar en elk najaar een nieuwe serie Q&A's, zie voor de huidige data onderstaand schema.
In verband met de privacy van de deelnemers en de persoonlijke informatie die vaak wordt gedeeld, worden deze Q&A's niet opgenomen. Najaar 2024

Maandagmorgen 11 uur

Workshop "Bio-Logica van Gedrag en Karakter"

Data BLGK

Feed
26-08-2024
02-09-2024
09-09-2024
16-09-2024
23-09-2024
Volgende >>


Donderdagmorgen 11 uur

Basisworkshop "Vertrouw je Lichaam"

Data VJL

Feed
29-08-2024
05-09-2024
12-09-2024
26-09-2024
03-10-2024
Volgende >>


Zaterdagmorgen 11 uur

De Borsten afgewisseld met Spiologie
Spiologie is geen workshop maar een serie Q&A webinars waarin casussen worden besproken. Het is voor mensen die minimaal de basisworkshop afgerond hebben. Zie boven bij het kopje "Q&A webinars Spiologie" voor nadere uitleg.  

Data Spiologie en De Borsten

Feed
31-08-2024
07-09-2024
14-09-2024
21-09-2024
28-09-2024
Volgende >>Voorjaar 2025

Maandagmorgen 11 uur

Basisworkshop "Vertrouw je Lichaam"


Data VJL

Feed
03-02-2025


Donderdagmorgen 11 uur 

Workshop De Ogen afgewisseld met BN in de Praktijk / Spiologie

Data De Ogen

Feed
06-02-2025
20-02-2025


Zaterdagmorgen 11:00 uur

Workshop "BN Compleet" 
 

Data BNC

Feed
08-02-2025


Workshop "Botten, Pezen, Spieren en Gewrichten"

Data BPSG

Feed
12-04-2025Nog wat opmerkingen over de workshops

Doordat de basisworkshop in gedeelten wordt aangeboden, kan men kiezen of men 1, meerdere of alle delen wil kopen. Door deze extra mogelijkheid kan men kennis maken de BN en de manier waarop ik hem doceer en ermee om ga zonder dat het veel kost.
Losse delen worden vanaf 1 januari 2022 wel iets duurder dan meteen de hele workshop bestellen. 

Losse delen kopen is alleen mogelijk voor de basisworkshop. Na deze kennismaking weet je wel of je ermee door wil gaan en volgende workshops kunnen alleen in zijn geheel besteld worden.


Basisworkshop

De basisworkshop "Leven in Vertrouwen - Vertrouw je Lichaam" staan in gedeelten van ongeveer een uur op video. Het zijn in totaal 17 delen. De praktijkdelen zijn nu ook op video te verkrijgen en in de Q&A oefenen we met het opzoeken op de website, het bespreken en uitspelen van casussen middels een rollenspel. Dat bevalt zeer goed en geeft handen en voeten aan de theorie. 
Ter kennismaking kan deze workshop in losse delen besteld worden, zie boven. 

Sommige mensen bestellen geen praktijkdelen omdat ze zelf geen praktijk hebben. Toch wil ik iedereen aanraden om deze wel te nemen. Ze geven je handen en voeten, je kunt ermee verder. Zonder de praktijkdelen blijft het een brij theorie waar je geen chocola van kunt maken. Dat je zelf niet met mensen werkt, maakt niet uit, het gaat erom dat je gaat begrijpen hoe de BN in de dagelijkse praktijk van het leven werken, hoe je hun werking kunt herkennen en hoe je de informatie kunt achterhalen die je nodig hebt.
Verder krijg je het extra deel erbij als je de volledige workshop volgt. Dat is de maya Kalender + de film. De Maya Kalender is het grotere plaatje en laat je zien dat er werkelijk niets voor niets gebeurt en de film laat zien hoe subtiel triggers werken. Al met al zijn die 5 delen wel heel waardevol en een integraal onderdeel van de workshop.


Psyche

De Workshop "Bio-Logica van gedrag en Karakter"  is een totaal andere workshop dan "Vertrouw je Lichaam". Het gaat over de gedragsveranderingen in de conflictactieve fase, terwijl de VJL over de genezingsfase gaat. het omgaan met de problemen in de actieve fase is totaal anders dan die in de genezingsfase en dat blijkt ook uit de workshop BLGK.
Het bestellen van losse delen is niet mogelijk. Dat heeft geen zin, er is te weinig over geschreven om dit zelf te bestuderen en het is erg complex, zodat een goede opbouw met een goede mondelinge uitleg noodzakelijk is. 


Botten, Spieren, Pezen en Gewrichten

Voor deze workshop dient de basisworkshop gevolgd te zijn.
Het gaat over de implicaties van een heel bijzonder kiemblad: het nieuw mesoderm met als thema de eigenwaarde inbreuken. Deze implicaties gaan heel ver en zijn erg belangrijk in deze tijd van transformatie: voor het oplossen van het biologische programma is een persoonlijke transformatie nodig, één die erg belangrijk is om na deze crisis gezamenlijk de "Nieuwe Aarde" vorm te kunnen geven.
Een tip van de sluier wordt al opgelicht tijdens de basisworkshop VJL deel 9 en het extra deel. 


De Ogen

De ogen zijn het meest complexe orgaan in het lichaam en verdienen een aparte workshop. Ook hiervoor dient de basisworkshop gevolgd te zijn. 


BN Compleet

Deze workshop completeert de 5 biologische natuurwetten met de programma's in de hersenen, de bespreking van migraine, de evolutionaire ontwikkelingsgeschiedenis aan de hand van de Maya Kalender en de evolutie van de kiembladen.
Van deze workshop is nu één deel online beschikbaar: Migraine. De andere delen volgen.


Abonnement

Heb je een of meerdere workshops afgerond en wil je graag doorgaan met de Q&A's, dan is het mogelijk om een abonnement voor 4 maanden of een jaar te nemen. Die van 4 maanden lopen gelijk met de basisworkshop (VJL) of de psyche (BLGK) en met die van een jaar kan je met alle workshops meedoen die je al gevolgd hebt. De kosten van de verschillende abonnementen vind je op deze pagina
Dit is pas zinvol als je één of meerdere workshop hebt afgerond. 

Lukt het niet om alle Q&A's gedurende de eerste 4 maanden te volgen, laat me dat dan weten, dan kan bij je een volgende ronde weer inhaken. Informatie en bestellen

Meer informatie over de inhoud van de diverse online workshops, alsmede een bestelformulier, vind je op de volgende pagina's: