Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Horror-hoofdpijnen


Op 12 april kreeg ik een mailtje van T.V.

Beste Mies,
Ik heb (al heel lang) een bizarre hoofdpijn vanuit mijn nek die ik graag beter zou willen begrijpen. Kan ik daarvoor bij jou terecht voor een gesprek?
Het is begonnen na een auto-ongeluk.

Fysiotherapie, haptonomie, chiropraxie, bioresonantie en nog veel meer hebben niks geholpen. Ik heb een heftige jeugd gehad die ik ook al aardig heb gevoeld en ik weet niet meer wat te doen.
Ik zoek echt naar hoe het zit met die hoofdpijnen van me want ik kom daar zelf niet uit. Ik hoef geen les of voorlichting. Ik ben zelf al aan het lezen over de Germaanse geneeskunde en weet al heel wat.

Vriendelijke groet
T.V.

Mijn reactie op 14 april:

Hai T

Kennis van de Biologische Natuurwetten is slechts kennis en doet niets. Ik weet dat er mensen zijn die iets heel anders zeggen, maar er zijn een vele mensen die naar me toe zijn gekomen met de opmerking: “Mies, het is heel interessant, die BN maar wat doe je er nu mee?” Zij hadden zich er echt in verdiept, hadden cursussen gevolgd bij mij of bij anderen. 
De eerste was een therapeute die mijn studiegroep volgde en zij heeft me op deze weg heeft gezet. Want inderdaad, wat doe je er nu mee?
Daar heb ik een antwoord op gevonden en dat komt aan bod in alle workshops en ook in alle individuele trainingen. Maar het zijn wel trainingen, je krijgt in feite individueel les over hoe je jouw situatie of klachten kunt doorleven.

Wat ik doe gaat over de IMPLICATIES van het Hamers Kompas, wat betekent het voor de denken, je doen, je laten, je acties, je reacties… Voor mij gaat het om de diepere denkwijze die erachter ligt, dat is mijn weg en dat draag ik uit.
Ik heb dat samengevat in het filmpje bij zelfhulp. Als je leest over de BN, dan kom je daar niet achter.

Achtergrondkennis voor jou:
Hoofdpijn is meestal genezing, maar hij kan ook actief zijn en het kan ook de crisis zijn die steeds wordt getriggerd.
Dus de uitleg over die hoofdpijnen heb je nu, maar dat zal niets veranderen aan die hoofdpijnen. Denk niet dat een ziekte stopt of dat klachten over gaan als je weet waar het aan ligt! Dat is in mijn ervaringen een grote misvatting…

Jouw klachten zijn begonnen met het ongeluk, dat was dus de oorzaak en je lichaam waarschuwt je er nog steeds voor. Zullen ze stoppen omdat je dat nu weet? Ik denk het niet…
In jou geval zou ik dat hele ongeluk herbeleven en doorvoelen. Dat is waar ik je mee zou helpen in een gesprek en dan kijken wat er gebeurt. De kennis leg ik meestal in 10 seconden uit, dat heb ik nu gedaan en het zal niets veranderen.

Misschien heb je hier al genoeg aan, ik je kan alleen maar helpen om zelf je pijnen te doorleven, je helpen jezelf te genezen. Niemand anders kan dat, dat kan je alleen zelf. En ik kan je aangeven wat ik denk dat er mag gebeuren, maar dat staat al in de mail nu.
Of het gaat werken, weet ik niet, verwacht geen wonderen. Alles hangt af van je eigen bewustzijn, je lichaam is de fysieke manifestatie van JOUW bewustzijn en alleen een verandering in jouw bewustzijn zal een permanente fysieke verandering tot gevolg hebben. Zolang dat niet gebeurt, blijft het dweilen met de kraan open.

Warme groet

Mies


T. 15 april:

Hoi Mies,

Ik begrijp je.
Ik heb je filmpje bekeken en ik ga het maar gewoon doen. Voelen, voelen, voelen.
Ik had al ontdekt dat als ik de pijn helemaal ontvang, helemaal toelaat, het minder erg wordt.
Zodra ik dan weer opsta en m'n dingen ga doen, is het er weer, maar dat moet dan maar. Ik ga voelen en toelaten en voelen en toelaten.

Ons gesprek laat ik voor nu graag even vervallen.

Heel hartelijk dank voor je uitleg en je moeite,
en een hartelijke groet


T. 26 april:

Hoi Mies,
Ik vind het fijn je te laten weten wat er met mij gebeurd is nadat we even mailcontact hebben gehad.

Ik ben een hele dag gaan liggen met mijn horrorhoofdpijn en ben begonnen het ongeluk te gaan her-voelen. Ik was verbaasd hoeveel verdriet en angst daarbij kwam kijken, want zo'n heftig ongeluk was het niet. Ik heb enorm gehuild, ook om andere dingen dan dat ongeluk.
Als ik huilde, was er geen hoofdpijn, en als ik even stopte met huilen, was de hoofdpijn weer terug.
Ik ben daarmee doorgegaan totdat 's avonds de hoofdpijn wegbleef. Daarna heb ik voor het eerst sinds december 10 dagen achter elkaar geen pijn gehad.

Maandag was het er weer, dus ik, hup, weer voelen en toestaan. Het bleef toen bij slechts een halve dag pijn.

Dank je wel voor het zetje dat je me gaf. Ik wist altijd wel dat ik moest voelen, maar ik wist eenvoudigweg niet waar te beginnen (absurde jeugd, trauma ouders, veel gebeurd). Dat dat ongeluk(je) het startpunt kon zijn, had ik zelf niet bedacht.

Liefs


T. 27 april:

Hoi Mies
Het is een doorgaand proces nog hoor. Net kwam de hoofdpijn weer opzetten dus ik heb alles uit mijn handen laten vallen en ben gaan voelen en gaan kijken waar ik me tegen verzette. Kwam er alweer een hele bubs verdriet los.

Ik ga ermee door!

Liefs
Ongelooflijk wat doorvoelen kan doen!
Ik ben elke keer weer verbaasd, bijna verbijsterd als ik zo’n verhaal hoor!