Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Allergieën deprogrammeren

Sporen, die allergieën veroorzaken,  kunnen heel simpel doorbroken worden, zie de verbijsterend simpele ervaringsverhalen over het deprogrammeren van pollen (hooikoorts) en wind.
Ik verbaas me nog steeds over dit soort hele simpele dingen die zo'n enorm effect hebben.

Doorbreken van sporen

Ik kreeg altijd pijn in mijn oren als het hard waaide. Op een gegeven moment besefte ik, dat wind een spoor was. Ik zei mijn lichaam: "Het is maar wind, lichaam", en ik ontspande mijzelf en vooral het gebied rond mijn oren, terwijl ik de wind voelde. Ik kreeg geen oorpijn.

Het was nog niet in mij opgekomen om dat ook over pollen te zeggen, totdat hooikoorts ter sprake  kwam bij een van de Q&A's. 
Een tijdje later vertelde Joanna mij haar verhaal van 25 jaar hooikoorts.
Wouw, hoe simpel kan het zijn!

Dus noem ik dat nu vaker in mijn workshops en ook Wendy nam het er harte, met een nog langere geschiedenis van hooikoorts en medicatie ervoor. 

Hieronder hun verhalen (onderaan) en de recentere verhalen van meer mensen bij wie allergieën verdwenen. 


Dikke lippen

4 jaar geleden kreeg ik ineens hele dikke lippen bij het gebruik van melkproducten en na jouw les over allergieën en wat je kon doen, deed ik dit ook.
Daarna gebeurde het niet meer! Geen reactie meer en kan gewoon melk in mijn koffie doen weer 😂😁

Jayne


Nachtschade allergie

Ik heb vanaf mijn 14e vaak hoofdpijn gehad. Op mijn 34e was ik bij een elektro acupuncturist die mij vertelde dat de hoofdpijn een reactie was op nachtschade. En dat bleek te kloppen. Geen nachtschade (aardappels, rode peper, paprika, tomaat, aubergine, goji bessen, tabak) eten en ik had geen last meer van hoofdpijn. Toch een keer, bijna direct, half uurtje tot een uur later, hoofdpijn.

In de basis cursus van "vertrouw je lichaam' kwam ik een boekje tegen over GG en allergie. Het bleek, net als alle 'ziekten' door trauma inslag veroorzaakt te worden waarbij sporen zorgen voor triggeren van het lichaam. Ik dacht natuurlijk: waar komt mijn allergie vandaan? Ik kon niets bedenken.
Op een gegeven moment had ik het idee/gevoel dat het met mijn vader te maken moest hebben. Mijn vader en was niet veel thuis, maar had wel de rol van boeman en autoriteit en hij rookte. Zonder dat ik nu precies wist wat de trigger of het verhaal was, dacht ik: ik hoef niet meer bang voor hem te zijn. Hij is dood, ik ben volwassen en er is geen gevaar.
De 1e keer dat ik een nachtschade at, heb ik nog een keer tegen mijn lichaam gezegd: niets aan de hand, je hoeft niet bang te zijn, er kan je niets gebeuren, je hoeft niet te reageren op paprika. En ik had nergens last van.
Dit kon natuurlijk toeval zijn, maar sindsdien heb ik wel 10x aardappels gegeten en geen reactie gehad. Terwijl ik juist op aardappels het heftigst reageerde. Ik ben hier zo blij mee en vind het zo tof! Na 50 jaar van mijn allergie af en dat op zo'n simpele manier. Ha ha

Anja


37 jaar fikse hooikoorts

Ik heb echt zoveel gehad aan de basiscursus dat ik sta te popelen om met Gedrag en Karakter verder te gaan. Ik wil je nog even laten weten dat ik je tips voor de hooikoortsklachten ter harte heb genomen en na 37 jaar van fikse klachten en bergen medicatie ben ik nu al bijna 3 maanden van de medicatie af en zo goed als klachten vrij. Ik vind het bijzonder!

Wendy 


25 jaar erge hooikoorts

Ik had al 25 jaar hooikoorts. En heftig, van januari tm juli.   Tot Mies in een van de workshops, de gouden tip gaf: als je last krijgt, zeg dan tegen jezelf “het zijn maar pollen”!
Meteen bij de eerste verschijnselen ben ik dat gaan doen. Met resultaat. Dit jaar geen enkele klacht gehad en zelfs bloemen in huis kan ik nu verdragen. Het is zo simpel, dat het bijna niet te geloven is. Dankjewel Mies. 

Joanna