Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Wondertjes

  

Tand groeit terug

Mijn zoon van 9 had problemen met zijn melkgebit. Zijn vier voortanden verkleurden en werden vervolgens zomaar zwart. Wij keken met afgrijzen toe. De tandarts kon er niks mee. Stuurde ons door naar het ziekenhuis, alwaar men ons aanbood de handel te trekken. 

De anesthesist nam ons apart in een kamertje en legde de procedure uit. Zoonlief zou een kapje over zijn mond en neus krijgen waar spul uit kwam dat eerst naar kauwgom rook maar daarna naar "Ik geef het maar toe: olifantenstront". Hij vervolgde met te vertellen dat de kinderen meestal begonnen te vechten, duurde een minuut, en dan ook vechtend en woedend weer uit de narcose kwamen.
Weg waren we. Zijn nieuwe tanden kwamen gewoon door en waren heel en sterk. Op 1 tand na. Zijn hoektand. Die kwam bros uit zijn kaak groeien en weer keken we met afgrijzen toe. Zijn volwassen gebit! We dienden van alles toe aan vitamines en het leek te werken maar echt sterk zag het er nog niet uit. Toen, op een boze dag, verloor hij stoeiend met zijn broer de hoektand. Hij brak af. En weer keken we met afgrijzen toe. Wat nu?

In de tijd dat we onderzochten welke behandelingen er voor waren, deed zich een mirakel voor. Het restant hoektand verdween en daarvoor in de plaats, heel heel langzaam, groeide een nieuwe hoektand.

We hebben altijd wel 'geweten' dat iets dergelijks zou kunnen maar het wordt pas echt als je het onder je ogen ziet gebeuren.

Eugenie