Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Snelle genezing van gordelroos

Ik merkte dat er aan de binnenkant van  mijn rechter elleboog allemaal rode blaasjes verschenen. Ik herkende dit als gordelroos, omdat ik daar vele jaren geleden ook eens last van had gehad. Omdat ik rechtshandig ben en de gordelroos aan de rechterkant zat, begreep ik dat het om een conflict met de partner kon gaan. Ik herinnerde me hoe ik de vorige dag hevig verdriet had gehad om een relatie die ik tien jaar geleden had gehad. Ik begreep dat de uitslag op mijn arm mij toonde dat ik het miste dat ik die die persoon niet kon omarmen. 

Ik was verbaasd dat ik de dag na die herinnering al in de genezingsfase terecht was gekomen.

De blaasjes werden dikker en vulden zich met vocht. Ze jeukten, waren warm en vurig en af en toe was er een stekende pijn.
Ik zocht naar de onverwachte  gebeurtenis die met de uitslag op mijn arm te maken moest hebben. Een paar dagen later herinnerde ik mij dat de manier waarop die relatie tot een einde was gekomen, totaal onverwacht was geweest. Tijdens de laatste ontmoeting met de persoon in kwestie, werd mij bij het afscheid duidelijk, dat we elkaar niet meer zouden zien, zonder dat we erover gesproken hadden. Ik was in shock en heb helemaal niet meer aan dat specifieke moment gedacht. Ik dacht alleen aan het verdriet van de scheiding. 

Het moment waarop ik begreep dat wij elkaar niet meer zouden zien, was ineens in zijn volle omvang in mijn bewustzijn gekomen. Ik wist dat het hierom ging en voelde opluchting omdat dat nu helder was. Toen ik later  naar de uitslag op mijn arm keek, zag ik dat er iets aan het veranderen was. Meteen. Het vurige was aan het verdwijnen en de blaasjes zagen eruit alsof ze gingen opdrogen. Nu, na vier dagen zijn er van de gordelroos alleen nog wat rode puntjes overgebleven. Die zullen ook verder wegtrekken. Dit alles heeft zich in een periode van tien dagen afgespeeld.