Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Gebruiksaanwijzing voor het Lichaam

Al voor mijn geboorte ontving ik een lichaam dat constant verandert en dat ik dit leven mag gebruiken.
En als ik iets mag gebruiken ga ik daar zorgvuldig mee om. Want ik heb het in bruikleen, ik mag het op een gegeven moment weer teruggeven.
Het zorgvuldig met iets omgaan bestaat voor mij uit het lezen van de gebruiksaanwijzing. Alleen was ik deze van mijn lichaam al heel snel kwijt en dan gaat het lichaam een eigen leven leiden. Iets wat ik ook om me heen zag gebeuren, misschien ken jij het ook wel.
Maar sinds vorig jaar heb ik een deeltje van de gebruiksaanwijzing gevonden.
Al veel eerder kwam de Germaanse Geneeskunde voorbij. Eerst tijdens mijn opleiding en opnieuw jaren daarna tijdens een EFT-weekend. Maar ik moest wachten tot een goede bekende kanker kreeg. Toen kwam Mies op mijn pad.
En bij Mies wist ik dat ik een stukje van de gebruiksaanwijzing terug kon vinden.
En ik moet je zeggen het lezen van mijn gebruiksaanwijzing is zo mooi en boeiend. Het is zo bijzonder te ontdekken hoe de biologische, psychologische en spirituele processen samengaan, en te weten hoe het lijf gaat reageren. Want daardoor kom je minder snel voor verrassingen te staan, begrijp je beter hoe en waarom je lichaam reageert zoals het reageert. Voel je je minder snel slachtoffer of dat iets je overkomt.
Mijn belangrijkste les hierin is het luisteren naar mijn lichaam. Mijn lichaam heeft het uitgeschreeuwd en doet dat soms nog. Maar nu sta ik erbij stil en ga ik voelen en laat het schreeuwen helemaal toe en probeer daarin volledig te ontspannen. Ik onderzoek voor mezelf wat eraan vooraf is gegaan. Waar het mee te maken heeft en probeer zo mijn puzzel compleet te krijgen.
Ik ben er nog niet, ik heb nog veel te leren en veel te luisteren en vooral ook te voelen. Dat laatste is met mijn constellaties niet eenvoudig. Dat stukje van de gebruiksaanwijzing lees ik over en over om ook daar verder mee te komen.
En Mies …………………..zij leest voor en vertelt over al die gebruiksaanwijzingen, elke week opnieuw. Want iedereen heeft een eigen gebruiksaanwijzing.
Zo af en toe weet ik het niet en vraag ik Mies om een gesprekje. Als ze kan staat ze gelijk voor me klaar. Maar Mies is een druk baasje met haar gezin, hun paarden en alle mensen die haar om hun gebruiksaanwijzing vragen. Maar gelukkig zit ze voor haar werk regelmatig langdurig in de auto en is een gesprek dan vaak mogelijk.
En zo’n gesprek geeft mij dan weer veel duidelijkheid en besef ik me dat er nog veel werk aan de winkel is en dat werk ga ik tegenwoordig vol vertrouwen aan. Zo werk ik naar een compleet, geheeld en gezond lichaam!

Hanny


Wat een origineel manier om dit te beschrijven! 
Dank je wel!

Mies