Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Lichtflitsen (Scintillating scotoma)

Ik heb al jaren regelmatig van die dansende vlekken voor mijn ogen, met felle lichtende randen.  Een collega zei me ooit, dat ik die vlug kon kwijtraken door mijn slapen te masseren, en inderdaad, dat hielp. 

Maandag had ik het weer, in erge mate.
Nu wilde ik toepassen wat ik bij Heel door Leef had geleerd: ik ging zitten en voelen.  Ik voelde druk en tintelingen in mijn achterhoofd, dan op het gehemelte vooraan, druk en tintelingen bij beide voetzolen, daarna op mijn voorhoofd rechts.

Ik heb na ongeveer 10 minuten beslist om EFT toe te passen op de gevoelens die hiermee gepaard gingen: onzekerheid, angst, spanning.  Na 3 keer EFT Gold zag ik, wanneer die scotoma vandaag begonnen was: het was een bewolkte dag, er hing een hele donkere bui en ik hoorde mijn moeders stem (in m’n hoofd): ’t gaat kattenjongen spuien (spugen), (heel hard regenen!).
Direct daarop zag ik een beeld van een driejarig meisje in een hoekje, in elkaar gekrompen, met haar armen over haar hoofd uit angst voor wat er uit de lucht zou vallen.

Ik heb hier twee keer EFT Optimal op gedaan (= me toevertrouwen aan de Unseen Therapist).  Toen ik daarna de test deed, zag ik een kind dat aan het spelen was terwijl het buiten heel donker was.
En de scotoma was verdwenen. 

 L.M.


Opmerking Mies: Wat een invloed kan zo'n onschuldige opmerking nog jarenlang hebben!
En hoe mooi doorleefd!!