Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


EFT

EFT is een heel eenvoudige techniek met een verbluffend resultaat en kan op snelle en efficiënte wijze een veelvoud van zowel fysieke als emotionele problemen verminderen of verwijderen. Het is gebaseerd op een combinatie van acupressuur, focussen (je concentreren op het probleem), ademhalingstechnieken en het verbeteren van de communicatie tussen de analytische linkerkant van je hersenen en de intuïtieve rechterkant.

Elk probleem, lichamelijk en emotioneel, gaat gepaard met een "verstoring" in het energetische systeem, die zijn oorsprong vindt in je onbewuste overtuigingen. Het energetische systeem, aangestuurd door die onbewuste overtuigingen, is in feite een soort blauwdruk, een virtueel idee over hoe iets eruit zou moeten zien of hoe iets zou moeten functioneren. Je kunt het vergelijken met het ontwerp van een huis, dat door een architect word bedacht. Ook dát is een virtueel idee, een fantasie over het te realiseren gebouw in kwestie.

Elk lichaam heeft zijn blauwdruk, maar ook elke emotie en elk gedragspatroon heeft zijn energetische tegenhanger, die ervoor zorgt dat de opgeroepen variant zich op de juiste manier manifesteert. Negatieve emoties en angstige of boze gedachten vormen energetische blauwdrukken die ziekten in het lichaam kunnen veroorzaken. Positieve emoties en gedachten stimuleren de fysieke functies en zorgen voor een goed en gelukkig gevoel. Daarbij maakt het energetisch niet uit of het gevoel er nú is of dat je het je herinnert. De energie die het oproept is hetzelfde.

EFT zorgt voor goede doorstroming in het energetisch systeem, waardoor blokkerende en negatieve gedachten worden geneutraliseerd. Daardoor kan in een kwestie van een paar minuten al een groot gevoel van opluchting ontstaan, zowel voor fysieke en emotionele problemen die nú spelen, als voor datgene wat je in het verleden hebt beleefd.

Zoals door de biologische wetten wordt uitgelegd, ontstaan ziekten door de oplossing van traumatische gebeurtenissen en negatieve emoties: de stress moet het lichaam nog uit. Een goede EFT-sessie kan er dan ook ervoor zorgen dat men bepaalde ziekteverschijnselen krijgt. Dat is dan goed nieuws: het lichaam bevestigt dat er iets is opgelost, de stress wordt nu fysiek doorleefd en komt eruit!

Door regelmatige toepassing van EFT kan je de angst, die ziekten nog vaak met zich meebrengen, verminderen of wegnemen en daardoor kunnen vele ziekteprocessen sneller en/of minder heftig verlopen. Tijdens een stressvolle situatie kan EFT ervoor zorgen dat de emotionele lading snel vermindert en er dus minder uitgewerkt moet worden als de definitieve oplossing dáár is. 

Ondanks de inzichten die de biologische wetten, “Christus Keert Terug” en de “Cursus in Wonderen” je geven, is het niet eenvoudig om de overtuigingen, waarmee je bent opgegroeid en die tot nu toe je referentiekader waren in het leven, zomaar ineens om te draaien. Dit kost tijd, inzet en discipline.
Hiermee kan EFT je eveneens een grote dienst bewijzen.EFT informatie en therapeuten

Je kunt "EFT op 1 pagina" downloaden, het geeft een goed beeld van het te vlogen protocol. Meer informatie en tips kan je vinden op Official EFT NLEen beschrijving van wat Official EFT is (met uitleg over zowel Gold Standard (het tappen) als Optimal (meditatievorm) staat op deze pagina.

Er zijn 2 zeer goede Nederlandstalige EFT Therapeuten die helemaal werken op basis van de BN, een zeer belangrijke factor. Zij geven beiden ook cursussen.
Hier de links naar hun praktijk:

Er zijn ook veel onderzoeken geweest naar de resultaten van EFT. Hier de laatste stand van de wetenschappelijke literatuur.


In februari organiseren Nick en Jessica Ordner de jaarlijkse "World Tapping Summit", een gratis online evenement waar je gedurende 10 dagen 2 EFT- sessie per dag kunt volgen van verschillende therapeuten. Een hele goede kennismaking!

Als je met EFT aan de slag gaat, dien je jezelf een paar dingen eigen te maken:

  • De manier waarop je de taal gebruikt is cruciaal. Dit is oefenen, oefenen, oefenen. Je kunt op internet veel vinden over EFT en op Youtube kan je vele sessies bekijken, ook in het Nederlands en ondertiteld.
    Hier een mooie videotje van Robert Smith, vooral zijn gebruik van de taal vind ik erg goed. Hier een (Engelse) video over de "vrouw met de puppie". Bekijk ook de laatste minuten, als ze vertelt over het resultaat!  
  • Werk altijd op de emoties die de situatie of de symptomen veroorzaken. Deze zijn de mentale en/of fysieke manifestatie van een overtuiging, iets waarvan men dacht dat het gevaarlijk was of waar men niet mee om kon gaan. Ze zijn op zich het probleem niet, het zijn onze interpretaties ervan die het echt probleem vormen, want die houden de oorspronkelijke overtuiging in stand (zie ook het Scheppingsproces, Hersenspinsels en Zelfhulp). 

Het kost tijd om dit echt onder de knie te krijgen. We laten ons vaak verleiding om met de manifestatie zelf aan de slag, dus met de symptomen of met de angsten, in plaats van met de percepties en de interpretaties daarvan. We willen hier immers van af...  Maar dit zijn juist de manifestaties van OUDE overtuigingen en die moeten doorleefd worden. Op het moment dat je de angst en onvrede vanwege je symptomen of emoties los laat, kan de natuur haar werk verrichten en zal het Hamers Kompas volledig kunnen worden doorlopen. Als dat is gebeurd, inclusief de crisis en de opruiming, dan ben je genezen. Dat betekent dus dat de angst voor de angst losgelaten moet worden en de angst voor de symptomen, de kanker, de pijn. Kijk ernaar, doorleef ze en zie ze voor wat ze zijn: manifestaties van OUDE overtuigingen die hun nut verloren hebben. Geef ze geen macht meer over je, want dan houd je de OUDE overtuiging in leven en blijf je in een kringetje rond draaien. Je lichaam maakt geen fouten, het universum niets gebeurt voor niets, alles heeft zijn reden...

Wanneer je werkelijk iets oplost, zal het lichaam in genezing gaan en kan je ziek worden. Was je al ziek en ga je echt door het proces heen, dan kan de crisis heftig zijn. Bestudeer de biologische wetten, zodat je weet dat het kan komen en wat het betekent. Dan kan je het met een gerust hart en in vertrouwen doorleven. 

Heel veel succes en geniet van het proces, wat het je ook brengen mag!