Leven in Vertrouwen

LevensbewustzijnVierdaagse Online workshop
"Bio-Logica van Gedrag en Karakter"

Korte beschrijving van de inhoud van de verschillende dagen en van elk video-deel. 
Elke dag van de live workshop is ingedeeld in 4 delen bij de online workshop. 
Hieronder zijn de dagen van de live workshops eveneens vermeld om de verbinding tussen de twee te verduidelijken. 


Dag 1: Mechanisme van Inslagen

 • Deel 1: Inleiding
  Veranderingen in gedrag spelen zich af in de actieve fase en vormen dus een intergaal onderdeel van het Hamers Kompas. Het zijn onveiligheden in de directe leefomgeving die ervoor zorgen dat je je aan gaat passen, zodat je jouw rol in de "kudde" kunt uitvoeren. Onveiligheden of dwang tot een rol die jou niet ligt, geven angsten om niet bij de kudde te mogen horen, die zich op verschillende manieren kunnen uiten.
  Hier kan je op dezelfde manier meer omgaan als welke je bij de basisworkshop hebt geleerd: voelen en ontspannen, het LEEF-Protocol.
  De thema's en organen die bij de territorium-relais horen en de gedragsveranderingen die ontstaan bij een inslag.
 • Deel 2: Mechanisme van de eerste inslag 
  Gedragsverandering bij de eerste inslag in het territorium gebied. Het belang van het geslacht en de handigheid en het ontstaan van manie en depressie. 
  Hoewel men veel zal herkennen, is dit nog geen realiteit. De realiteit gaan we zien in dag 2, als we de constellaties gaan bespreken. 
 • Deel 3: Oefeningen en de 2e inslag
  Wat gebeurt er bij de eerste inslag? Dit is een deel waar je vooral zelf aan het oefenen bent met het geleerde om er op een andere manier mee bezig te zijn, het beter in te laten dalen en het meer eigen te laten worden. 
  We sluiten af met een korte inleiding in het mechanisme van de 2e inslag en de gevolgen daarvan: weegschaal, snelle gedragsveranderingen, bi-polaire stoornis.
 • Deel 4: Verdere gevolgen en hormoonstatus
  De rijpingsstop en de stop van conflictmassa-opbouw en het belang ervan voor het functioneren van groepen en kuddes. 
  Mechanisme van inslagen: oefeningen
  Hormoonstatus: alles komt op losse schroeven te staan!


Dag 2: Constellaties

 • Deel 5: Autisme en Mythologische Constellatie
  Definitie van constellaties. Uitgebreide bespreking van autisme met al haar consequenties en implicaties: gradaties, hoe het ontstaat, karakterkenmerken, talenten, valkuilen, manische en depressieve vorm.
  Mythologische constellatie: ontstaan, karakter, talenten en valkuilen, manische en depressieve vorm.
  Het enorme belang van veiligheid, oefeningen en casussen. 
 • Deel 6: Horizontale Constellaties
  Zweefconstellatie, postmortale constellatie met nymfomanie en Cassanova-manie, agressieve constellatie en incontinentie: ontstaan, karakter, talenten en valkuilen, manische en depressieve vorm.
  Toepassing van het LEEF-protocol, oefeningen, casussen. 
 • Deel 7: Gedragsveranderingen bij doorlopen Hamers Kompas
  Ook territoriumconflicten kunnen oplossen en bij de verschillende fasen horen je verschillende gedragspatronen, die weer afhankelijk zijn van de constellatie en welke gedeelte ervan er is opgelost.  
  Mogelijke invloed van medicatie en antidepressiva.
  De betekenis en de gevaren van de crisis: een heftige opleving van het oorspronkelijke conflict. 
  Automutilatie, (zelf)doding.
 • Deel 8: Constellaties buiten het Territoriumgebied
  Bespreking van de constellaties buiten het territoriumgebied:
  - Hersenstamconstellaties: verwarring
  - Nierverzamelbuisconstellatie: verwarring en desoriëntatie 
  - Kleine hersenen constellatie: emotieloosheid
  - Constellatie in de witte stof van de grote hersenen: megalomanie 
  - Andere constellaties in de rode groep: achtervolgingswaan, frontaalangst, machteloosheid

Dag 3: Integratie Psyche en Organen

 • Deel 9:   Meer dan 2 Inslagen
  Bespreking van de 3e en volgende inslag, die weer volgens een ander principe gaan. Oefeningen, implicaties, casussen.
  Langzamerhand ontvouwt zich het plaatje van het ongelooflijk grote aantal mogelijkheden die veranderingen van gedrag en karakter kunnen veroorzaken. Beroep, hobby's, relaties, keuze van woonplaats en vakantie, etc. houden hier eveneens verband mee.  
 • Deel 10: Programma's in de betrokken organen
  Overzicht van het verloop van de programma's in de betrokken organen, symptomen en het begrijpen van de verhaal van het lichaam: analyse thema en fase.
  Bespreking van de sensitiviteitsschema's schema's en waar deze voorkomen in het territoriumgebied, oefeningen, casussen.
 • Deel 11: Gevolgen bij oplossing van Constellaties
  Constellaties veranderen ook bij oplossing van een bepaald conflict, wat weer een gedrag- of karakterverandering met zich kan meebrengen. Het belang van de stop van conflictmassa opbouw voor het leiderschap van groepen en kuddes.
  Gedetailleerde bespreking van de programma's van bronchiën, strottenhoofd, lever en rectum. Het ontstaan van astma, boulimie, stotteren, anorexia en menstruatiestoornissen. 
 • Deel 12: Het Hart
  Het hart is en van de meest complexe organen met programma's aangestuurd door elk kiemblad. Weefsels aangestuurd door de hersenstam en kleine hersenen met de bijbehorende klachten en symptomen. Het verloop van de programma's aangestuurd door de witte stof van de grote hersenen en de cortex en met de verschillende soorten hartaanvallen in de crisis. 
  Casussen, oefeningen. 


Dag 4: Leer jezelf kennen

 • Deel 13: Werken met de oefenset of quiz.
  Herhaling van de essentie van de workshop door het werken met een oefenset en/of een quiz.  Dit geef overzicht en laat je zien dat je er toch meer van hebt onthouden dan je denkt!
 • Deel 14: Nog wat meer constellaties en een prachtige casus aan de hand van een CT-scan van de hersenen. Nu wordt de meerwaarde van kennis van het programma in de hersenen duidelijk en wordt het talent, wat de constellaties je geven, overduidelijk.
  Als je in dit geval iets gaat oplossen, zou dat een positief of eerder een negatief effect hebben?
 • Deel 15: Werken in groepjes in break-out rooms.
  Ter voorbereiding: maak een lijstje welke constellaties je bij jezelf herkent. Welke talenten en welke valkuilen geven die je en in welke omstandigheden kan je die herkennen? 
  Gesprek in de break-out rooms: bespreek de lijst die je hebt gemaakt met je medecursist en kijk of je nog iets kunt ontdekken wat je nog niet hebt gezien.
 • Deel 16: Het LEEF-protocol.
  Ontstaan en principes van het LEEF-protocol. Prachtige casus waarbij je perfect verschillende de biologische programma's en crises kunt herkennen. Indrukwekkend hoe het werkt!


Kosten

€ 440,- voor de volledige workshop. Losse delen bestellen is niet mogelijk. 


  

Q&A's

Voor elk deel is er gelegenheid tot vragen stellen, een online Q&A (Questions & Answers). Deze zijn bij de prijs inbegrepen.
Het schema van de Q&A's kan je vinden bij de  Online workshops.Bestellingen

Het bestellen van losse delen zijn voor deze workshop niet mogelijk. Er is zo weinig over geschreven, dat je niet veel hebt aan een los deel.

Je kunt de volledige workshop bestellen via onderstaand formulier. Ik stuur je zo snel mogelijk de factuur toe en als je betaling is ontvangen, ontvang je de links en handleidingen. 

Het kan even duren voordat je overmaking op mijn bankrekening zichtbaar is. Wil je snel beginnen, mail me dan even het betalingsbewijs.