Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Zuri


Biologische lessen uit de gesprekken

Voor Zuri is het van levensbelang om haar territorium goed te markeren en dat is ook het thema wat door beide gesprekken loopt.
Verder is zij een zeer spiritueel dier, Symone noemde haar "een grootste ziel in een kleine verpakking".
Het laatste waar zij gevoelig voor zal zijn, zijn eigenwaarde inbreuken! Ze is heel tevreden over zichzelf en trekt zich weinig aan van wat anderen vinden en doen. Haar adviezen aan ons mensen gaan vooral daarover: wij mogen best voor onszelf op mogen komen en onze plaats innemen. 

Het zijn 2 prachtige gesprekken met de koningin der huisdieren: de poes!


Eerste gesprek 16 juni 2016 

Aanleiding voor het geestpek was het plassen in huis, dat wel minder was maar nog niet gestopt, nadat de logeerkatten weg waren.
Ze heeft op het moment van het gesprek haar 2e nestje van 5 kittens.

Aanvraag

Dier: poes
Naam: Zuri, vrouwtje, geboren op 3 januari 2014. Ze is drachtig.
Problematiek: Het plassen in huis is begonnen in januari, toen de 2 katten van Marjan, mijn andere dochter en de zus van Inger, hier kwamen logeren omdat Marjan naar het buitenland moest. De logeerpartij heeft uiteindelijk tot 1 mei geduurd omdat de twee katten wegens omstandigheden toen pas terug konden naar Marjan. Het plassen is minder geworden maar is niet gestopt. Dit kan ik verklaren aan de hand van de biologische natuurwetten en ik weet dus dat er nog sporen zitten. Het is nu zaak om te weten te komen wat haar nog dwars zit en wat ze ons te zeggen heeft. 
Vragen aan Zuri: Waarom plas je in huis? Wat wil je ons vertellen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je je weer helemaal veilig en op je gemak voelt hier?
Uitleg aan haar: Ze is veilig, ze heeft een belangrijk plekje in ons gezin en Kodi en Makar komen in elk geval niet meer terug. 

Vóór Zuri hebben we nooit katten gehad en dat de logeerpartij zo’n impact zou hebben, hadden we niet voorzien.

Het gesprek

Zuri komt er al waardig aangelopen in mijn beeld als ik contact maak.
Ze is een echte dame met een kracht inwendig.
Ik weet wat ik wil, zegt ze gelijk rustig. Ik zeg dat daar niks mis mee is;-)

Ik leg uit wie ik ben en dat ik namens Mies en Inger kom, maar ze onderbreekt me halverwege al; ‘weet ik toch.’
Slim, doortastend op een rustige manier. 
Wordt heel graag gehoord, dus dit communiceren is net iets voor haar. Ze kan niet wachten en staat vol in mijn beeld totdat ik uitgeschreven ben.

Wil je mijn kinderen zien? Vraagt ze trots. Natuurlijk wil ik dat, ik en kan ze bijna ruiken, de kittens. 
Ze geeft me beelden door van pluizige bolletjes en haar oerinstinct, moederinstinct.
Toch wil ze gelukkig wel communiceren. Sommige poezen zijn dan zo in beslag genomen door de kinderen dat ze alleen daar mee bezig zijn.

Zuri is een trotse dame die weet wat ze wil, dit voel ik telkens bij haar.
Ze is het type dat zich niet helemaal op de kinderen stort maar ook een stukje zichzelf voorop zet, goed voor zichzelf zorgt. 
Er is een lichtergekleurd poesje bij dat precies op haar moeder lijkt qua karakter, zegt Zuri trots.

Ik stel jullie vragen over het plassen.
Zuri zucht eens. ‘Ik doe wat ik moet doen’, zegt ze. 
Ik ben niet het type dat zomaar vreemden in mijn huis wil. Zeker niet als ik ze niet eens uitgenodigd heb!
Ik let goed op het huis en zorg er voor dat de energie goed blijft. 
Maar met die indringers had ik het maar druk. Geen beginnen aan. 
Ze waren gestrest en ik werd dat ook. 
Ik kwam niet meer toe aan mijn taak; het filteren van de energie in huis zodat het gezond blijft hier te zijn voor mens en dier.
Ik ben daar heel erg goed in en hiervoor ben ik ook even op aarde. Even nuttig werk verrichten en mijn mensen bijstaan tijdens hun leven.

Het zou goed zijn als ze het poesje houden die op me lijkt, zij neemt het over als ik er niet meer ben, ooit. 
Ik ben slim, en dat is mijn dochter ook. Ze heeft veel van mij. 

Ik hou van al mijn kinderen, maar ze zijn echt verschillend. Als ik met een andere kat samenleef vindt ik een soort slimheid erg belangrijk. Anders klikt het niet goed. En dit was het geval bij de andere katten die langskwamen. Ik voelde een oerdrang om ons huis te beschermen.

Symone: ik leg uit dat ze weg zijn en niet terug komen, en dat jullie niet hadden voorzien dat het zo’n impact had, en biedt excuses aan namens jullie. Die ontvangt ze waardig.
Ze laat me meebeleven hoe het voor haar was; met man en macht het huis goed houden in energie, dan twee indringers die de boel op de kop zetten, mensen die dat ook nog goed vonden en ze kon haar taak bijna niet meer aan. Was een beetje overspannen er van. 
En voelde ook dat de mensen baalden van haar plassen. Maar die deden zelf niets aan de indringers! 
Ze vond het maar wat raar allemaal, het liep scheef voor haar gevoel. Dweilen met de kraan open, zo’n beeld laat ze zien. 
(weet dat het haar al oplucht om dit te uiten en het te kunnen uitleggen aan jullie)

Ik leg Zuri uit dat ze echt niet terug komen. 
Ondertussen geeft zij me een trots gevoel zo van; ik heb zelf al voor versterking gezorgd! (kittens/ grotere familie/ oerdrang/ instinct)
Ik benadruk dat de andere katten echt weg zijn.

Ik krijg ook het gevoel dat Zuri de andere kat (Kaya, haar dochter uit het eerste nestje) ook heeft aangemoedigd om te plassen. Die is zelf iets rustiger, relaxt en maakt zich minder snel druk om dit soort dingen, maar laat het zich wel vertellen door Zuri die veel doortastender /wat overheersend is.
Ik krijg echt het idee dat Zuri orders gegeven heeft aan Kaya. Een gezamenlijk doel.
Ik vraag Zuri om dan ook graag aan Kaya uit te leggen dat het nu niet meer hoeft.
Het huis is veilig, en helemaal van hen. Er zullen geen andere katten komen logeren.

Ik vraag wat Zuri nodig heeft om niet meer te plassen/ hoe het huis plasvrij kan worden.
Zuri wil graag oprechte excuses van jullie, zegt ze heel serieus. (dat kan je hardop tegen haar zeggen, met aandacht en heel officieel.)

Ik zeg alvast dat jullie het heel graag goed willen maken en daarom ook dit consult aangevraagd hebben, jullie willen alles doen om haar te begrijpen.
Zuri snuift even; de dag dat mensen dieren echt begrijpen moet volgens haar nog komen. Wij schieten te kort in waarneming en zien dingen echt anders dan zij/ katten.
Ik breng in dat het daarom zo fijn is om haar kant van het verhaal te weten, daar leren wij weer van. Met dat antwoord is ze tevreden.
Ik moet af en toe wel even wachten want dan is ze met een kitten bezig/ corrigeert ze het, lijkt het.

Zuri heeft een grootse zielsenergie, erg mooi om te voelen. Ik weet zeker dat zij erg goed is in energiewerk/ het beïnvloeden van energie. Die taak neemt ze serieus, het is haar taak hier.
Ik breng de mensen dichter bij zichzelf, zegt ze ook.
Dan laat ze een beeld zien dat ze warrige energie, stres en spanning bij mensen weghaalt; dit zwermt dan om je heen en zij ruimt op door gedichtenkracht. 

Het zou mij niets verbazen als ze in vorige levens ook een groot healer oid geweest is; ze weet wat ze doet en kan veel met energie. (egypte/ persia/ perzie komt langs in woorden)
Ze is ook erg content met dit communiceren en dat jullie haar met andere ogen kunnen zien nu. Alsof ze zich nu pas bekent heeft gemaakt en er meer connectie komt tussen jullie.
Ze waakt als het ware over jullie. 

Het plassen zie ik/voel ik nu als een noodoplossing: ze kon het niet goed handelen als kat zijnde. En ze wilde het ook niet, dat de anderen er waren, dat weegt ook zeer sterk. 
Zuri heeft een uitgesproken mening over dingen, en laat die wel merken.

Ze wast zich ondertussen tevreden in mijn beeld, en geniet van deze manier van praten/ uitwisselen.

Ik vraag of ze nog een boodschap heeft voor Mies, Inger of Jeroen.

Zuri: ik ben wie ik ben, en daar twijfel ik niet over. 
Soms vermoeit het me hoe lang mensen over dingen kunnen nadenken. 
Soms moeten ze ook gewoon doén in plaats van afwegen. 
Niet alles hoeft doordacht. Lekker uitproberen, speels en creatief zijn is ook erg goed voor jullie ontwikkeling. Dat mis ik soms een beetje bij ze. 
Ze moeten genieten van het mens zijn, van deze verpakking; dat doe ik ook. 
Ik spring en ga mijn eigen gang, ik ben buiten en binnen wanneer ik wil, ik geniet van de natuur en mijn lichaam. Dat gun ik mijn mensen ook; wees verwonderd en geniet!
Ik geniet van het moederschap maar heb dat zelf bewerkstelligd. Niets gebeurt zonder mijn uitdrukkelijke eigen wil. Behalve de logees dan.. maar dat ligt achter ons nu.
Ik heb invloed op mijn zwangerschap en het verloop ervan. 
En deze invloed hebben mensen zelf ook. Als ze maar meer met hun ziel in contact zouden staan zouden ze dit meer ervaren. Wat je denkt heeft alle invloed, dus laten het maar beter geen loze gedachten zijn! 
Ik weet zeker dat mijn mensen me snappen, en ik geniet er enorm van om dit te mogen zeggen en doorgeven. Dank jullie wel uit het diepst van mijn hart!

Zuri krijgt healing met haar toestemming, maar het hoeft maar heel kort. Even een zetje en dat was het. Even samen verbinding maken met ‘de bron’ waar alle energie zich bevindt en het lichaam hersteld zelf waar nodig.
Zij heeft zelf de wijsheid en weet meer dan welk mens dan ook over energie en hoe er mee om te gaan. Indrukwekkend.

Ik bedank Zuri en we nemen afscheid.
Bedankt voor het vertrouwen Mies, Inger en Jeroen.

Hartelijke groet, Symone


Tweede gesprek 6 mei 2017 

Aanleiding voor dit gesprek was de castratie van Zuri en het prachtige verslag van de vorige keer. We waren benieuwd wat ze dit keer te zeggen had.

Aanvraag

Poes, nu gecastreerd. Ze is 3 jaar.
Zuri heeft vorig jaar al een gesprek gehad en daar hebben we enorm van genoten. We zouden haar daarom weer opnieuw aan het woord laten. Voor zover wij nu kunnen zien, zijn er geen grote problemen. De katten en honden lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. 

Onze boodschap voor Zuri:
We hebben je na je derde nestje laten castreren omdat we het teveel vonden worden, zowel voor onszelf als voor jou. Voordat de kittens uit je tweede nestje weg gingen, was je alweer drachtig, bleek later. Je sprak in het vorige gesprek de wens uit dat we je dochter uit dat nestje zouden houden. Dat hebben we niet gedaan omdat we je op dat moment nog niet wilden laten castreren. Pas toen je zo snel weer drachtig werd, hebben we dat besloten. We hebben uiteindelijk Zoë uit je laatste nestje gehouden.  
Je was een fantastische moeder en we hebben daarvan genoten. Maar nu vinden wij het ook wel fijn dat er geen nieuwe katten meer bij komen. Ook Zoë zullen we laten helpen als de tijd daar rijp voor is, nu vinden we haar nog te jong. 
Je bent soms echt speels, iets dat we niet van je kennen toen je jong was. Dat doet ons goed en ik hoop dat jij je ook gelukkig voelt. 

Onze vragen aan Zuri:
Hoe is de situatie thuis nu voor jou? Gaat het goed tussen jou, Zennah, Zoë en de honden? Als er nog iets speelt, kunnen we daar iets aan doen? 
Soms vinden we nog een plasplek, zijn dat oude plekken of plas je nog wel eens in huis? Als dat zo is, waarom dan? Wat wil je ons daarmee vertellen? Plassen de andere katten nog wel eens?
Is er verder nog iets dat je ons zou willen vertellen? 

We hebben Zuri weer zien plassen, het was in een kamer die Inger net heeft geschilderd. 
Wat wil ze ons duidelijk maken?

Het gesprek 

Ik maak contact met Zuri, leg uit dat ik namens jullie kom communiceren.
Ik vraag of ze dit wil. 
Zuri zegt gelijk; wat dacht jij?! Natuurlijk wil ik dit, ik ben hiervoor gemáákt!

Dus ik ga zitten luisteren, en schrijf alles op waar ze mee komt. Deze verdeling bevalt Zuri heel goed, zo hoort het ook volgens haar. Ze laat duidelijk merken dat dieren juist verder zijn in hun zielsontwikkeling dan mensen. 

Ik ben heel tevreden hoor, over het algemeen, zegt Zuri.
Mijn mensen zien me goed en ik voel me meer serieus genomen als eerder. 
Ondertussen ga ik gewoon mijn eigen gang, zoals altijd. Ik red me goed tussen de andere dieren, ben niet snel van slag van hen. Ieder heeft zijn plek wel en we kennen elkaar al wat langer waardoor het makkelijker wordt.
Mij maakt het niet zoveel uit wat mensen denken over mij, ik heb een grote kracht van binnen waardoor ik me meestal heel fijn voel. 
Met andere woorden: ik heb de goedkeuring van mensen minder nodig dan sommige andere dieren.

Zuri: Het wordt tijd om uit te vliegen voor Inger. 
Dat vind ik leuk om te zien, die levensloop van mensen. Ik heb het goed begrepen wat er gaat gebeuren. 
Maar ik maak me er niet zo druk om hoor. Er blijven altijd andere mensen en dieren om me heen, en dat voelt vertrouwd.
Ik kom nu meer aan mezelf toe dan toen ik kinderen had. 
Maar ik ben een goede moeder met een oergevoel van binnen. 
Ik heb uitstekend voor mijn kinderen gezorgd, dat ging voor alles. Ze hebben een goede start gehad. En nu is het weer tijd voor mezelf.

Ik vind het niet heel erg dat ik nu geen kinderen meer krijg, daardoor is er meer tijd voor andere dingen. Ik kijk er met plezier op terug, dat wel. 
Maar hier groei ik ook weer van, andere dingen vergen ook aandacht en die kan ik nu beter geven, zoals de energie in huis goed houden, want dat is telkens wel een klus. 
Er zitten indringers hierbinnen, dat denk ik tenminste. Af en toe ruik en voel ik anderen in huis (of om huis.)

Waarom ik in de kamer heb geplast? 
Dat gaat dan vanzelf, een territorium drift kun je het noemen.
Ik geef daarmee duidelijk aan dat wij hier wonen, dat deze plek bezet is. 
Ik vind dat  je je plaats moet innemen en ergens voor moet staan. Kracht opbouwen en er zijn, weten wat je wilt en dat ook doen.
Ik ben erg daadkrachtig en sommige andere (mensen) minder. Ik kan er niets aan doen dat ik daar instinctmatig op reageer.

Soms heb ik het er moeilijk mee dat de mensen anders waarnemen dan ik dat doe. 
Ze zien en merken minder op, in energie vorm zie ik veel. En mijn neus is ontzettend scherp. 
Als er dan over een vreemde geur heen geschilderd is dan moet ik even opnieuw markeren.
Maar het loopt een beetje door elkaar heen wat de reden is, er spelen meerdere dingen waar ik met gevoel op reageer. 
Ik redeneer niet maar reageer instinctief en waardig, door mijn persoonlijkheid.
Ik vind, nu ik het even mag zeggen, dat mensen best voor zichzelf op mogen komen en niet alles hoeven slikken voor de goede vrede. 
Ze mogen er ook best eens lekker tegenin gaan als dat nodig is, zo bouw je ook kracht op. 
Soms moét je grenzen aangeven, ook al is het niet vriendelijk. 
Het moet wel, en zeker vrouwen moeten dat. Ik reageer/resoneer daar extra mee.

Ik heb wel begrepen dat het niet de bedoeling is om in huis te plassen, maar ik vind het dan nodig. Het moet duidelijk zijn voor anderen dat wij er wonen, dat het gebied bezet is.
Er loopt buiten ook wel een grote hond rond die wat jacht in zich heeft en sterk is; ik ruik hem en vind dan ook dat ik moet markeren. Het plassen is tevens markeren en geeft me een veilig gevoel.

Symone: ik leg uit dat het huis veilig is en afgesloten door jullie, dat er nooit een dier zomaar binnen zal komen.
Zuri laat merken dat het ook over energieën/ entiteiten gaat, niet alleen over levende dieren en mensen.
(Belangrijkste is; het lucht haar al op om dit te zeggen en dat is ook het enige dat kan, instinct uitvlakken kan niet. En de oorzaak wegnemen lukt ook niet altijd als het overleden dieren of mensen betreft.)

Zuri voelt zich serieus genomen en dat waardeert ze zeer. 
Ze is tevreden en luistert ook zeker naar jullie woorden die ik voorlees (ik lees de hele aanvraag voor en zij reageert daar op in dit gesprek).

Zuri: ik zit goed in mijn vel en voel me een prinses qua verzorging en huis. Ik heb het hier goed en naar mijn zin en ben bij precies de goede mensen. 
Soms vind ik wel dat ze streng zijn met eten, dan mag ik niet meer of van anderen iets pakken. Dat is ons spel, tussen mij en de mens.
Ik houd van de interactie en houd ervan als ze mij dingen vertellen die belangrijk voor ze zijn. Dus niet alleen dieren dingen maar ook diepere dingen hoor ik graag. Ik help dan met energie. Ik kan goed healen, energie doorgeven. En als mijn mensen dit meer zien gebeurt er ook meer en dat wil ik ook graag. Ik kan wel zenden, maar als de mensen extra in de ontvangststand gaan staan wordt de stroom groter (en haar bedanken daarvoor, laat ze subtiel doorschemeren ;-)

Zuri: ik ben weer blij om zo gehoord te worden, dank jullie wel daarvoor.

Ze krijgt healing met haar toestemming.
Rond de dracht en bevallingen word overtollige/achtergebleven lading weggehaald.
Rond de operatie schoongemaakt, lading eraf.
Meredianen, chakra’s, aura optimaal.
Kleine schoonmaak in het huis wat energie betreft op haar verzoek.
De energie stroomt door zolang kan en mag, Zuri’s systeem regelt dit zelf en het kan nog dagen doorwerken.

Ik bedank Zuri en we nemen afscheid. 

Mies en Inger, een goede tijd samen met Zuri en bedankt voor het vertrouwen.

Hartelijke groet, Symone